Βιολογικό ταχίνι ολικής ψυχρής έκθλιψης .Ενεργοποίηση του σπόρου όπως ακριβώς εφαρμόζεται και στην διαδικασία παραγωγής του άθερμου ωμού ταχινιού Σάμυθος.
Θερμαίνεται στους 65οC και δουλεύεται σε μέτριο θερμικό φορτίο (40-42οC) ώστε να διατηρήσει το 65 με 70% των βιταμινών που έχει το άθερμο ωμό ταχίνι.
Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται κατά την μεταποίηση του σπόρου είναι σχεδιασμένα από την ίδια την εταιρία και μοναδικά με σκοπό να υπάρχει συνεχής έλεγχος των οργανοληπτικών και θρεπτικών στοιχείων.Λόγω των παραπάνω, αφενός, ο σπόρος διατηρεί μεγάλο μέρος της σχετικής του υγρασίας, αφετέρου έχουμε την λιγότερη δυνατή επιβάρυνση του ελαίου του. Η εν λόγω διαδικασία έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε ένα ταχίνι με υψηλή ρευστότητα, γεμάτη γεύση και τα αρώματα καβουρντισμένου σουσαμιού με νότες φιστικιού και φουντουκιού να κυριαρχούν στην επίγευσή του.
Θερμαίνεται στους 65οC και δουλεύεται σε μέτριο θερμικό φορτίο (40-42οC) ώστε να διατηρήσει το 65 με 70% των βιταμινών που έχει το άθερμο ωμό ταχίνι.
Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται κατά την μεταποίηση του σπόρου είναι σχεδιασμένα από την ίδια την εταιρία και μοναδικά με σκοπό να υπάρχει συνεχής έλεγχος των οργανοληπτικών και θρεπτικών στοιχείων.Λόγω των παραπάνω, αφενός, ο σπόρος διατηρεί μεγάλο μέρος της σχετικής του υγρασίας, αφετέρου έχουμε την λιγότερη δυνατή επιβάρυνση του ελαίου του. Η εν λόγω διαδικασία έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε ένα ταχίνι με υψηλή ρευστότητα, γεμάτη γεύση και τα αρώματα καβουρντισμένου σουσαμιού με νότες φιστικιού και φουντουκιού να κυριαρχούν στην επίγευσή του.